Rondje Pampus avondje zeilen bij zonsondergang

Bij dit heerlijke avondje zeilen is inbegrepen:

  • Scheepshuur
  • BTW
  • Catering
  • drankjes van de scheepsbar

Prijs: vanaf € 75,00 p.p. op basis van 50 personen.
Al te boeken vanaf 15 personen.

De prijs van dit avondje zeilen is geldig tot en met 31 december 2023.

Rondje Pampus bij zonsondergang

Lekker een avondje er op uit? Maak een prachtige avondzeiltocht met klipper Twee Gebroeders. U wordt ontvangen door de bemanning, de maaltijd staat voor u klaar, de zeilen worden gehesen.

Hoe ziet uw avondzeiltocht er uit?

  • 18.00 U wordt ontvangen met een drankje en een borrelhapje.
  • 18.30 De maaltijd wordt geserveerd, de bemanning geeft instructies en vertelt over het schip. Aansluitend vertrek uit Muiden. U hijst de zeilen onder toeziend oog van de bemanning. Het schip laat zich makkelijk zeilen, overstag gaan, oploeven en afvallen, u kunt zelfs aan het roer staan als u wilt.
  • 19.30 De zeilen staan en Pampus is in zicht, tijd voor een kopje koffie of een drankje naar keuze uit de bar. Heerlijk ontspannen kunt samen de dag doornemen.
  • 22.00 U bent weer terug in de haven van Muiden.

Zeilen op een authentiek klipper

De klipper is in 2019 geheel opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd, comfortabel en stijlvol. Het schip is geschikt voor maximaal 50 personen. Bar aanwezig. Muiden ligt 15 km van Amsterdam aan de snelweg A1 en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren kan op 3 minuten lopen van de boot.

7.0 | 1 review

Reviews van gasten

J. Aarts

7

Veel geluk met het weer. Minpuntje was dat we (zelf verkeerd gelezen) zouden aanleggen bij een eilandje, daar gingen we van uit dat we van de boot zouden gaan en dan op het eilavlotter ontvan

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

Een dagje zeilen of een avondvaart maken met een zeilklipper op het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het oude forteiland Pampus. U vaart af vanuit Amsterdam of vestingstad Muiden en beleeft een super zeildag of zeilavond.

Het schip

Dit schip is in 1900 in Deest aan de Waal gebouwd als zeilend vrachtschip. Tegenwoordig zeilt het met passagiers op Markermeer en IJsselmeer.
Het schip wordt verhuurd met bemanning, u hoeft dus niet zelf te kunnen zeilen. De gasten die dit willen kunnen natuurlijk wel meehelpen aan boord. Het schip zeilt makkelijk en alle zeilen worden nog met de hand gehesen en ook bij het overstag gaan, het sturen en het navigeren is soms hulp nodig. Het is een stabiel schip dat niet zo snel scheef gaat. Zeeziekte komt dan ook zelden voor aan boord.

Interieur

Het vroegere vrachtruim van het schip is nu een comfortabele en sfeervolle ruimte met veel daglicht. Er is een kompleet ingerichte keuken met een groot horecafornuis, een oven, een goed uitgeruste bar en een ruim buffet. Daarnaast zijn er diverse zithoeken met comfortabele banken en stoelen. Er is een goede geluidsinstallatie met microfoon, beamer met scherm en een CD/DVD/MP3. Het schip is centraal verwarmd, heeft 2 ingangen en 2 wc’s.

Aan dek is voldoende ruimte om rustig te zitten. Er zijn bankjes, maar er is ook genoeg plaats op de houten luikenkap waar men in de zon kan zitten en genieten van het uitzicht en de ruimte op het water.

Vaargebied

Afvaarthaven van het schip is de oude en zeer sfeervolle vestingstad Muiden. Als we Muiden uitvaren komen we eerst door de oude zeesluis, daarna langs het Muiderslot en vervolgens langs het jacht van koningin Beatrix, de Groene Draeck. Voor en na de vaartocht biedt Muiden u een leuke verzameling cafés en restaurants zodat u de dag gepast kunt afsluiten.

Vanuit de thuishaven Muiden zijn, afhankelijk van de wind, in één dag Hoorn, Enkhuizen, Edam, Monnickendan, Volendam, Amsterdam, Lelystad of Marken te bezeilen.